Министерският съвет отпусна 24 772 019 лв. по Национална програма

...
Министерският съвет отпусна 24 772 019 лв. по Национална програма
Коментари Харесай

Отпускат близо 25 млн. лв. за изкуства и спорт в училищата

Министерският съвет отпусна 24 772 019 лева по Национална стратегия „ Заедно в изкуствата и в спорта “ за общинските, държавните и частните учебни заведения. Целта на програмата е да обезпечи условия за личностно развиване на учениците и да насърчи изявите им в групови спортове и изкуства.

1235 просветителни институции ще получат средства за действия, свързани с изкуства. Училищата образуват групи за занимания по музикално, танцово, театрално, кино и изобразително изкуство. Чрез средствата се покриват разноските им за закупуване на театрални костюми, принадлежности, озвучителна и снимачна техника, декори и други, както и визити на концерти, театри, филми, танцови спектакли, изложения.

В региона на спорта по програмата се финансират 1224 просветителни институции. Заниманията включват съставяне на тимове в областта на груповите спортове баскетбол, волейбол, хандбал и футбол и вземат участие в надпревари. Отпуснатите средства покриват разноски за закупуване на екипировка на учениците, включени в тима, треньор, спортни уреди и други Финансират се също визити на спортни надпревари и събития според от определения тип спорт.

Плащанията са предплатени - до 70 % от предпазените планове, които стартират да се извършват през 2023 година. Общият бюджет на програмата е 45 000 000 лева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР