Министерският съвет одобри създаването на ново държавно дружеството - Сердика

...
Министерският съвет одобри създаването на ново държавно дружеството - Сердика
Коментари Харесай

Държавата създава ново дружество заради базите на ЦСКА

Министерският съвет утвърди основаването на ново държавно сдружението - " Сердика спортни парцели " ЕАД, оповестиха от пресслужбата на кабинета на Бойко Борисов. Капиталът на сдружението, на който страната е едноличен притежател, се образува посредством апортиране на парцелите: състезателен комплекс " Българска войска " ; спортно-тренировъчна база - Панчарево; състезателен комплекс " Червено знаме " и част от състезателен комплекс " Къро ", всичките в София. Имотите са благосъстоятелност на Министерството на младежта и спорта и до този миг не са включени в капитала на нито едно от съществуващите сдружения, на които министерството е принципал.

" Създаването на ново сдружение ще сътвори по-широк кръг от благоприятни условия за реализация на тези спортни парцели посредством публично-частно партньорство, в сравнение с в случай че бъдат включени в активите на някое от съществуващите към този момент сдружения - " Национална спортна база " ЕАД и " Академика 2011 " ЕАД. Учредяването на едноличното акционерно сдружение и включването в капитала му на посочените обекти и спортни уреди, ще спомогне да се подхващат дейности по модернизирането им, както и за тяхното по-добро ръководство. Плановете на ММС са в " Сердика спортни парцели " ЕАД да бъдат включени всички парцели, благосъстоятелност на Министерството на младежта и спорта, които не са част от активите на НСБ ЕАД и " Академика 2011 " ЕАД и за които ще се търсят разновидности за рационализация посредством публично-частно партньорство ", написа в известието от Министерски съвет.

На министъра на младежта и спорта се разпорежда да упражнява правата на страната в новоучреденото сдружение, както и да подписа контракти с новоизбраните членове на съвета на шефовете. Членовете на съвета на шефовете на сдружението са Мариана Петрова, Людмил Лазаров и Александра Левянска. Седалището на сдружението е на народен стадион " Васил Левски " (бул. " Евлоги Георгиев " № 38).

Първата задача на мениджмънта на новото сдружение е да разгласи в период от 3 седмици процедурата по отдаване чартърен на стадион " Българска войска " и спортно-тренировъчна база " Панчарево ". В момента те се употребяват от футболния " ЦСКА-София ", основан през предишното лято след трансформацията на " Чавдар " (Етрополе) и " Литекс " (Ловеч) и претендиращ за правоприемник на банкрутиралия гранд ЦСКА.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР