Министерският съвет одобри решение за Споразумение между Европейската икономическа банка

...
Министерският съвет одобри решение за Споразумение между Европейската икономическа банка
Коментари Харесай

България отпуска 200 000 евро за справяне с миграцията в Европа

Министерският съвет утвърди решение за Споразумение сред Европейската икономическа банка и държавното управление на България за принос към Фонда на Инициативата за икономическа резистентност. По силата на това споразумение България отпуска филантропична помощ на стойност 200 000 евро за понижаване на миграционните потоци към Европа, заяви пресслужбата на кабинета.

По този метод България се включва в Инициативата за икономическа резистентност, която обезпечава и финансирането на планове в страните от Западните Балкани за превъзмогване на аргументите за засилена миграция към европейския континент.

Инициативата за икономическа устойчивост е план на Европейската капиталова банка в съдействие с Европейската комисия в отговор на искане от Европейския съвет за бързо активизиране на в допълнение финансиране в поддръжка на страните от южното съседство и Западните Балкани. Хърватия, Италия, Литва, Люксембург, Полша, Словакия, Словения и Англия са дали обещание да се включат в самодейността, която има за цел да увеличи икономическата резистентност в страните, от които идват мигрантите, допълват от Министерски съвет.

Инициативата ще подкрепи Западните Балкани, както и Алжир, Египет, Йордания, Ливан, Либия, Мароко, Палестина и Сирия посредством обезпечаване на вложения в сериозна инфраструктура и поощряване на усъвършенствано даване на публични услуги и обществена отбрана.

Европейска инвестиционна банка се стреми да усили финансирането си с 6 милиарда евро за интервал от 5 години (те ще бъдат добавени към към този момент плануваните 7.5 милиарда евро) и да насърчи спомагателни вложения до 15 милиарда евро.

Включването на България в самодейността съставлява взаимен принос за справяне с най-сериозните провокации, свързани с развиването, филантропичните и миграционни процеси, зародили в съседство на Европейския съюз.

Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Министерство на външните работи, предопределен за публична помощ за развиване и филантропична помощ, се прецизира в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР