Министерският съвет одобри проекти на двустранни спогодби с правителствата на

...
Министерският съвет одобри проекти на двустранни спогодби с правителствата на
Коментари Харесай

Сътрудничим си с Беларус и Грузия за трудовата миграция

Министерският съвет утвърди планове на двустранни спогодби с държавните управления на Република Беларус и на Грузия за контролиране на трудовата миграция.

Това оповестиха от държавната пресслужба.

Съществуващите трайни трендове за стопански напредък и за понижаване на безработицата в България предпоставят увеличено търсене на работна мощ в някои стопански браншове. Сключените през 2018 година две спогодби за контролиране на трудовата миграция с Армения и Молдова са инструмент за облекчаване потребностите на българския бизнес от работна мощ, който следва да проработи в най-скоро време. Текат договаряния и с Украйна.

Като нови евентуални сътрудници за подписване на такива спогодби са разпознати Беларус и Грузия. Проектите на спогодби ще послужат като основа за водене на договаряния по въпросите, свързани с регулирането на заетостта на жители на трети страни в България.

Предвижда се служащите и чиновниците да се употребяват със същите трудови права и отговорности на територията на приемащата страна, както и от идентична отбрана с локалните служащи. Агенцията по заетостта следва да извършва спогодбите от страна на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР