Министерският съвет одобри предложения от Министерството на правосъдието законопроект за

...
Министерският съвет одобри предложения от Министерството на правосъдието законопроект за
Коментари Харесай

МС разработи закон за личния фалит

Министерският съвет утвърди оферти от Министерството на правораздаването законопроект за несъстоятелността на физическите лица или така наречен закон за персоналния банкрут.

" Този закон идва, с цел да помогне на хората, изпаднали във краткотрайно усложнение, да получат втори късмет. Да ги извади от спиралата, в която колкото повече старания поставят, толкоз повече затъват в блатото на задълженията си. Този закон се забави доста дълго време, като се надявам до края на годината той да бъде признат ", сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на правораздаването Крум Зарков.

Зарков акцентира - единствено добросъвестни длъжници биха могли да се възползват от опцията да бъдат освободени от непогасени отговорности.

" Добросъвестен е този дебитор, който поема отговорности по отношение на своето имуществено положение и приходи и който със своите дейности не поврежда съзнателно или заради немарливост ползите на своите кредитори . Законопроектът подсигурява виталните потребности на длъжника и членовете на фамилията му в границите на производството. Несеквестируемото имущество на длъжника няма да се включва в масата на неплатежоспособност и против него няма да бъде ориентирано осъществяване ", дефинира понятието съзнателен дебитор той, цитирайки съответни параграфи от законопроекта.

Именно приемането на тази правна норма е един от уговорките ни, с цел да получим пари по Плана за възстановявана и резистентност, като със законопроекта  държавното управление към този момент е подготвило всички нужни проектозакони по ПВУ, като оттук насетне топката е в полето на Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР