Министерският съвет одобри изменение на РМС № 652 от 2019

...
Министерският съвет одобри изменение на РМС № 652 от 2019
Коментари Харесай

България и Обединените арабски емирства ще си сътрудничат в туризма

Министерският съвет утвърди изменение на РМС № 652 от 2019 година за одобрение на план на Меморандум за съгласие по отношение на съдействието в региона на туризма сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на стопанската система на Обединените арабски емирства.

Документът отразява готовността на двете страни да основат най – удобни условия за взаимноизгодно партньорство в бранша. Те ще предизвикват вложенията в него и ще вземат участие в интернационалните туристически и капиталови изложби, проведени на тяхна територия. Меморандумът слага фокус и върху стимулиране на самодейностите за разпространение на културно-историческите монументи за двустранно развиване на културния туризъм.

България и ОАЕ ще обменят информация и опит също в администрирането на хотели и курорти, в организирането на образователни стратегии и техники за образование на фрагменти в туризма, в областта на събирането на туристическите данни и в статистиката, в лицензирането на туристически уреди, както и в развиването на здравния туризъм.

Двете страни ще задълбочат съдействието си и в границите на интернационалните конгреси и по линия на интернационалните обединения като Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР