Министерски съвет учреди безсрочно възмездно право на строеж за изграждане

...
Министерски съвет учреди безсрочно възмездно право на строеж за изграждане
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

Министерски съвет учреди безсрочно възмездно право на градеж за създаване на дванадесет броя стълбове за въздушен електропровод без смяна на предназначението на територията. Правото на градеж е върху аграрен парцел в горска територия - обществена държавна благосъстоятелност, в землището на гр. Сливен, повърхност 0,012 дка. Съоръженията ще се употребяват от „ Електроразпределение Юг “ ЕАД.

Съгласно друго държавно решение безплатно се дават парцели - обществена държавна благосъстоятелност за ръководство на Държавната организация „ Архиви “ и на Министерството на защитата. Правото на ръководство върху постройка, намираща се в гр. София, регион „ Младост “, се лишава от Държавната организация „ Архиви “ и се дава на Министерството на защитата. Правото на ръководство върху аграрен парцел в регион „ Младост “, бул. „ Цариградско шосе “ № 111, се лишава от Министерството на защитата и се дава на Държавната организация „ Архиви “. С даването на парцелите за ръководство на Държавната организация „ Архиви “ и на Министерството на защитата ще се обезпечат пространства, нужни за осъществяване на функционалности на структури от двете ведомства.

Правителството се разпореди с парцели

Министерският съвет промени също по този начин статута на държавен парцел в гр. Варна. Имотът - частна държавна благосъстоятелност, ръководен от Министерството на вътрешните работи, е разгласен за обществена държавна благосъстоятелност. Представлява почивен дом „ Калиакра “ в к. к. “Св. Св. Константин и Елена “, като включва терен с повърхност 8747 кв. м и осем здания в него.

Правителството даде на Висшия правосъден съвет правото на безплатно ръководство на част от имот-публична държавна благосъстоятелност. Помещението е с повърхност от 67 кв. метра и все още се ръководи от ДА „ Електронно ръководство “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР