Министерски съвет прие националната програма за опазване на качеството на

...
Министерски съвет прие националната програма за опазване на качеството на
Коментари Харесай

Приеха националната програма за качеството на атмосферния въздух

Министерски съвет одобри националната стратегия за запазване на качеството на атмосферния въздух за 2018-2024 година Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов на брифинг след държавното съвещание, съобщи организация „ Фокус “.
„ Това е вторият значителен документ в процеса за битка със замърсяване на въздуха и е доста знаково, че беше признат през днешния ден, тъй като през днешния ден е Световният ден на околната среда, който тази година беше разгласен за битка против замърсяването на атмосферния въздух “, уточни Димов.
„ Това е един проблем, за който ние доста интензивно приказваме в България. Той беше подложен и като приоритет в границите на Министерството на околната среда и водите по време на моя мандат “, регистрира той. „ С приемането на тази национална стратегия на процедура ние адресираме главните замърсители, за които към този момент е станало дума, които се адресират и в промени и влезналия в действие Закон за чистотата на атмосферния въздух “, разясни Димов.
По думите му това са проблемите към битовото отопление, автомобилния превоз и ограниченията, които би трябвало да се вземат, към тези въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР