Министърката на правосъдието на Нова Зеландия подаде оставка, след като

...
Министърката на правосъдието на Нова Зеландия подаде оставка, след като
Коментари Харесай

Министърка в Нова Зеландия катастрофира пияна и подаде оставка

Министърката на правораздаването на Нова Зеландия подаде оставка, откакто е предизвикала злополука в нетрезво положение,  оповестява Би Би Си. 

 

39-годишната Кири Алън е упрекната в по неволя шофиране и опозиция при арест. Няма данни за потърпевши при злополуката, която стана в столицата Уелингтън в неделя вечерта.

 

След ареста Алън е арестувана за четири часа в полицейско ръководство, преди да бъде освободена. Тя би трябвало да се яви в съда на по-късна дата.

 

Тя е четвъртият министър от кабинета на премиера Крис Хипкинс, който напуща преди изборите през октомври, само че ще остане член на Народното събрание.

 

Министър-председателят Крис Хипкинс смекчи виновността ѝ с думите, че Алън е била подложена на „ извънреден прочувствен стрес “.

 

Кири Алън е била в отпуск заради „ персонални проблеми “ и се е върнала на работа едвам предишния понеделник. Проблемите евентуално са свързани с раздялата с колегата ѝ, която Алън удостовери предишния месец.

 

Министърката е упреквана в неприятни работни връзки със чиновниците си.

 

В понеделник тя споделя, че се е върнала в Народното събрание, вярвайки, че може да балансира сред провокациите в персоналния си живот и работата си.

 

„ Действията ми през вчерашния ден демонстрират, че не бях добре “, признава тя и добави, че ще обмисли бъдещето си в политиката.

 

Алън е била считана за любимка в Лейбъристката партия. Тя е била спрягана за правоприемник на някогашния министър председател Джасинда Ардърн, която се отдръпна от поста си по-рано тази година, преди Хипкинс да поеме поста.

 

Освен Алън и министърът на превоза и имиграцията Майкъл Ууд подаде оставка през юни поради това, че не е разкрил вероятен спор на ползи при притежаването на акции. Месец по-рано министърът, под чийто надзор са митниците, Мека Уайтири се причисли към друга партия. Преди четири месеца вътрешният министър Стюарт Неш беше уволнен, откакто се откри, че посредством него е изтекла поверителна информация.

 

Проучване на публичното мнение през април предвижда конкуренция на идните избори сред лявоцентристката Лейбъристка партия и нейната съществена съпротива Националната партия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР