Министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън обвини руски официални

...
Министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън обвини руски официални
Коментари Харесай

Джанет Йелън: Руските официални лица на срещата на Г-20 са съучастници във военни зверства

Министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън упрекна съветски публични лица, присъстващи на срещата на Г-20, че са " съучастници " в жестокостите, осъществявани при нахлуването на Русия в Украйна. Снимка: АП
Министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън упрекна съветски публични лица, присъстващи на срещата на Г-20, че са " съучастници " в жестокостите, осъществявани при нахлуването на Русия в Украйна и за вредите, които войната е нанесла на международната стопанска система, съобщи Ройтерс.

На сесията, с която беше открита срещата на на първата годишнина от съветската инвазия, Йелън прикани сътрудниците си от Г-20 да " удвоят напъните си в поддръжка на Украйна и ограничение на опциите на Русия да води война ".
Тя съобщи, че " превръщането в оръжие “ на храните и силата от съветския президент Владимир Путин е навредило освен на Украйна, само че и на международната стопанската система и изключително на разрастващите се страни.
" Призовавам съветските публични лица тук, в Г-20, да схванат, че продължаващата им работа за Кремъл ги прави съучастници в жестокостите на Путин ", сподели Йелън. " Те носят отговорност за отнемането на животи и средствата за прехранване в Украйна и породените вреди в международен мащаб. "

Русия беше показана в залата от висши чиновници в областта на стопанската система, осведоми министерството на финансите на Съединени американски щати. Руският министър на финансите Антон Силуанов и шефът на централната банка Елвира Набиулина не участваха на съвещанието.
Йелън добави, че прекратяването на войната е " честен императив " за международната стопанска система и повтори, че Съединени американски щати " ще поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ".
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
24 Фев 2023624 Фев 202348624 Фев 202333924 Фев 202398023 Фев 2023362923 Фев 20231030КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 202371807 Фев 2023161420 Фев 2023349118 Фев 20231113
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР