Министърът Радостин Василев отговори на писмото от ФИФА и УЕФА,

...
Министърът Радостин Василев отговори на писмото от ФИФА и УЕФА,
Коментари Харесай

Министър Радостин Василев отговори на писмото от ФИФА и УЕФА

Министърът Радостин Василев отговори на писмото от ФИФА и УЕФА, осведомиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

" Във връзка с полученото писмо от ФИФА и УЕФА Ви осведомяваме, че министърът на младежта и спорта Радостин Василев е дал отговор на двете футболни централи и е дал търсената информация ", се споделя в известието.

Световната и европейската футболни федерации насочиха въпроси към ММС по отношение на настоящите събития в българския футбол. Причина за това стана извършения от част от футболните клубове в страната на 18 март различен Конгрес, на който Димитър Бербатов беше определен за президент на Българския футболен съюз, макар че форумът беше анулиран по-рано с решение на водения от Борислав Михайлов Изпълком на БФС поради течащи сега правосъдни процеси след изключителното Общо заседание на организацията от 12 октомври 2021 година, на което за президент беше одобрен точно Михайлов.

Същевременно, Министерството на младежта и спорта сезира способените органи след инспекция на активността на три футболни клуба.

" Във връзка със декларираната от министъра на младежта и спорта Радостин Василев гласност и неприкритост в работата на ММС Ви уведомяваме за резултатите от осъществена инспекция на специалисти от дирекция " Регионална съгласуваност и надзор " за активността на три футболни клуба от област Сливен - ФК Стандарт Шивачево, ФК Балкан с. Селиминово и ФК Спартак с. Бяла. Тя беше назначена със Заповед №РД-09-95/04.02.2022 година на зам.-министъра на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов. Повод за инспекцията беше постъпило в ММС писмо с вх. №14-00-138/24.01.2022 година от Димитър Бербатов ", оповестяват от пресцентъра на спортното министерство.

От ММС показват, че от трите футболни клуба са предоставени заявления за активност, като усещане прави, че ръководителят на УС на ФК Стандарт Шивачево Динко Николов декларира първо документално, че клубът " не прави спортно-състезателна активност през интервала 2019-2022 година ", а по-късно го удостоверява и във видео изказване.

" По време на инспекцията беше потърсено подпомагане от Оценка за съвместимост на БФС-Сливен, само че остана без отговор ", пишат още от ММС.

На два пъти е поискано и мнение от Българския футболен съюз, като в първия случай в ММС не е получен отговор. При втория случай е постъпило писмо от изпълнителния шеф на БФС Борислав Попов, в което той показва данни за присъединяване на Стандарт Шивачево, Балкан Селиминово и Спартак Бяла в три шампионата за деца в интервала юли 2020 - септември 2021 година.

" За ММС е извънредно притеснително, че макар категорично заявеното от страна на ръководителя на ФК Стандарт Шивачево безучастие в шампионати и шампионати, БФС показва на ММС заверени документи, съгласно които детски тим на този футболен клуб освен е взел присъединяване в шампионати, само че е и победител в един от тях. Освен всичко друго този клуб е взел участие в Конгреса на БФС на 12 октомври предходната година и е дал своя вот, когато е определен Борислав Михайлов.

Заключението на комисията е, че поради всички тези несъгласия и допустимо съществуване на документи с погрешно наличие, ММС би трябвало да сезира способените органи ", се споделя още в мнението на ММС.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР