Министърът по олимпийските въпроси Тамайо Марукава потвърди, че олимпийските състезания

...
Министърът по олимпийските въпроси Тамайо Марукава потвърди, че олимпийските състезания
Коментари Харесай

Олимпиадата в Токио остава без зрители

Министърът по олимпийските въпроси Тамайо Марукава удостовери, че олимпийските надпревари на територита на японската столица ще се проведат без локални фенове. Новината беше обявена по-рано през днешния ден от организация "Киодо ".

В момента въпросът за допускане на фенове до надпревари в други префектури се координира от уредниците на Игрите с представители на локалните управляващи.

По-рано "Киодо " заяви, че няма се да позволяват локални фенове да участват на надпреварите, които ще се проведат в японския столичен район, който включва префектурите Токио, Канагава, Сайтама и Чиба.

В същото време уредниците на летните олимпийски игри в Токио взеха решение да позволен локални фенове до надпреварите, които ще се проведат на територията на централната префектура Шизуока, източната част на Ибараки, както и североизточните Фукушима и Мияги.

По-рано през днешния ден министър председателят на Япония Йошихиде Суга разгласи въвеждането на ново санитарно изключително състояние в Токио поради повишаването на случаите на инфектирани с КОВИД-19.

Новата мярка беше оповестена две седмици преди откриването на летните Олимпийски игри в Токио, които бяха отсрочени от предходната за тази година точно поради пандемията.

Суга разясни, че изключителното състояние ще влезе в действие в понеделник и ще продължи до 22 август. Самите игри се откриват на 23 юли и се закриват на 8 август.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР