Министърът отбраната на САЩ Лойд Остин ще посети България при

...
Министърът отбраната на САЩ Лойд Остин ще посети България при
Коментари Харесай

Военният министър на САЩ пристига в България, Камала Харис се обади на Кирил Петков

Министърът защитата на Съединени американски щати Лойд Остин ще посети България при пътуването си до Европа тази седмица, което ще бъде фокусирано върху поддръжката за съдружниците от НАТО при вилнеещата война край източните му граници с Украйна, заяви на конференция представителят на Пентагона Джон Кърби.

Той посочи, че страната ни е включена като трета спирка от пътуването на Остин в Европа. В сряда американският боен министър ще взе участие в изключителната среща на министрите на защитата на страните членки на НАТО в Брюксел, които ще разискват съветската инвазия в Украйна.

След това Лойд Остин ще посети Словакия и България. В София той ще се срещне с военни и цивилни водачи, сподели още Кърби, само че не даде повече детайлности за програмата на министъра на защитата на Съединени американски щати.



Междувременно министър-председателят Кирил Петков организира довечера телефонен диалог с вицепрезидента на Съединените американски щати Камала Харис по нейна самодейност, заяви пресслужбата на министерския съвет.

Госпожа Харис благодари на българското държавно управление за филантропичната помощ, която страната ни дава на Украйна, както и за приемането на бягащите от войната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР