Министърът на земеделието Явор Гечев връчи дипломи на абсолвенти Випуск

...
Министърът на земеделието Явор Гечев връчи дипломи на абсолвенти Випуск
Коментари Харесай

Министърът на земеделието връчи дипломи на абсолвенти от Аграрен университет - Пловдив

Министърът на земеделието Явор Гечев връчи дипломи на абитуриенти Випуск 2022 от Аграрен университет - Пловдив. " Може би вие сте късметлии и в същото време имате неприятния шанс да сте още веднъж във времена, които са разнообразни и желаят нови хора. Вие сте тези, които би трябвало да трансформират политиката в земеделието и нещата, които ние бъркаме ", уточни в словото си министърът. Той напомни, че е приключил този университет през 2000-та година, заяви Българска телеграфна агенция.

Преди 22 години не разбирах политиците, които вършиха политиката в земеделието, даже не разбирах всичко което ми споделяха преподавателите, сподели Гечев. Той посъветва абитуриентите да търсят и отсега нататък преподавателите си, тъй като те ще са тяхната опора. Помня извършения и лекции, помня въпросите от практичния държавен изпит, тъй като всичко това имаше смисъл, сподели още министърът.

Явор Гечев връчи дипломите на двамата студенти, които се дипломират с триумф отличен 6.00 от курса на следване и от държавния изпит. Това са Християна Христова и Иван Грудев - двамата от компетентност " Агрономство - полевъдство ".

На тържествената промоция дипломите си получиха 539 абитуриенти, от които 302-ма от степен " бакалавър ". Средният триумф от следването на бакалаврите от всички 16 специалности - постоянно и задочно образование, е 5.35. Магистрите в шест професионални посоки се дипломират със междинен триумф 5.32. С най-голям триумф са постигнали студентите от факултета по " Икономика ", а преди всичко е специалността " Аграрно инженерство ".

Посрещнете с убеденост, воля и юношески възторг новите провокации, които са пред вас - зеленият преход, цифровите технологии и изкуственият разсъдък, сподели в словото си ректорът на университета проф. Христина Янчева. Тя посъветва абитуриентите да бъдат дейни и виновни участници в публичния живот. Янчева напомни, че Аграрният университет е единственото висше учебно заведение в областта на аграрните и естествени науки включено в Европейския академични алианс UNIgreen, което по думите й е доказателство, че висшето университетът покрива европейските общоприети на образование.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР