Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви на пресконференцията на

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви на пресконференцията на
Коментари Харесай

Ангелов: Засилваме контрола, изпитваме затруднения

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов съобщи на конференцията на Националния действен щаб за Covid-19, че има разколебаване у хората, изключително във връзка с дисциплината в съблюдаване на ограниченията против разпространяване на ковид, отбелязва БНР.

Ще завишим денонощния надзор, акцентира той. Все още здравната система разполага с задоволителен потенциал. Ако се прегледат обстоятелствата по области, вероятни са усложнения, провокирани от неспазване на написаните ограничения - носенето на маски на закрито, проветряване на пространства и съблюдаване на отдалеченост, сподели още здравният министър:

„ Още когато стартира тази зараза казахме, че обществото и страните по света ще спечелим борбата с разсъдък, разсъдък и дисциплинираност. Колкото повече време минава, виждаме разколебаване у хората, изключително във връзка с дисциплината. Числата, които следим у нас в последната седмица демонстрират наклонност на повишаване на заболелите ".

На брифинга на НОЩ министър Костадин Ангелов добави:

„ Ако можем да кажем, че има хубава наклонност, бихме могли да кажем, че към момента здравната система разполага с задоволителен потенциал с кревати на национално равнище.

По области обаче усещаме усложнения и те се дължат на няколко неща – първо, българите сме рационални хора, само че не всички съблюдаваме ограниченията.

Нашите ограничения са задоволително леки и допустими за всички – най-важното е носене на маски на закрито, проветряване на пространствата постоянно, съблюдаване на отдалеченост не по-малко от 1,5 м и дисциплинираност “.

Нови 25 случая на медицински лица са измежду новорегистрираните с позитивен тест за ковид през миналото денонощие, осведоми Министерството на здравеопазването.

819 са новите случаи на позитивни проби за ковид у нас, което е 13,89 на 100 от направени 5 898 PCR-теста.

Оздравелите за последното денонощие са 350 души.

67 пациенти са в интензивни отделения, 6 души, при които е доказан ковид са умряли през последното денонощие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР