Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова подписа нова заповед, с

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова подписа нова заповед, с
Коментари Харесай

Тримата заместник-министри с нови функции по политиките в здравеопазването

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова подписа нова заповед, с която разпорежда на тримата заместник-министри съответни функционалности по съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето.

Заместник-министър доктор Петър Грибнев ще дава отговор за дирекциите „ Защита на правата на пациентите “, „ Лечебни действия “ и „ Търговски сдружения и благосъстоятелност “, както и за активността на отдел „ Обществени поръчки “ в дирекция „ Стопански действия и публични поръчки “. Д-р Грибнев ще реализира и контрола върху Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ, Националния център по трансфузионна хематология, Националната експертна лекарска комисия, районните центрове по трансфузионна хематология и центровете за незабавна здравна помощ.

Заместник-министър доцент доктор Любомир Бакаливанов ще управлява активността на дирекциите „ Европейска съгласуваност и интернационално съдействие “, „ Лекарствена политика “ и „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “. В неговия сектор е и контролът върху домовете за медико-социални грижи за деца, държавните психиатрични болници; центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести, районните здравни инспекции, Изпълнителната организация по медикаментите, Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националния център по публично здраве и разбори, Националния център по радиобиология и радиационна отбрана, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, както и върху Центъра за асистирана репродукция.

Заместник-министър Невена Цанкова поема дирекциите „ Бюджет и финанси “, „ Електронно опазване на здравето “ и „ Международни планове и стратегии “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР