Министърът на здравеопазването Николай Петров обяви, че ще поиска оставката

...
Министърът на здравеопазването Николай Петров обяви, че ще поиска оставката
Коментари Харесай

Здравният министър поиска оставка заради забавен проект за спешната помощ

Министърът на опазването на здравето Николай Петров разгласи, че ще изиска оставката на шефа на Националния център за публично здраве и разбори Христо Хинков поради несправяне с сложена му задача.

Това разгласи министърът по време на блиц надзор с депутатите в парламентарната здравна комисия в отговор на въпрос от Българска социалистическа партия какво се случва с обещания нов стандарт за незабавна помощ.

Според Петров тази " огромна конструкция към Министерство на здравеопазването, наречена Национален център по запазване на публичното здраве и разбори (НЦОЗА) с 200 души " е забавила осъществяването на плана за възстановяване на изискванията за лекуване на незабавните положения и стандарта за незабавната помощ, които се чакат за промяната в незабавната помощ.

С доста старания планът е на път да се продължи и каквото зависи от министерството е направено, само че анализът, който се е очаквал от виновната институция се бавел, съобщи министърът. " Тази конструкция резистира, опонира и не съумя да направи този разбор. По тази причина аз ще желая оставката на шефа на НЦОЗА, тъй като това е жестоко тъпчене на субординацията, жестоко несправяне с работата. Основното обвързване на тази конструкция е да прави разбори ", сподели Петров. По думите му се наложило ведомството да се обърне към статистическия институт и външни специалисти.

За оставката на шефа на здравната каса Глинка Комитов, Петров разяснява, че са работили доста добре дружно и той има потребност от него като специалист, по тази причина го е поканил в Министерството на здравеопазването.

По думите му не е имало напън или въздействие върху работата на Комитов, а той неведнъж е казвал в срещите им, че желае да се отдръпна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР