Министърът на здравеопазването на Северна Македония Венко Филипче съобщи, че

...
Министърът на здравеопазването на Северна Македония Венко Филипче съобщи, че
Коментари Харесай

Скопие се координира със съседите за отваряне на границите

Министърът на опазването на здравето на Северна Македония Венко Филипче заяви, че сега Северна Македония координира дейностите си със прилежащите страни и всекидневно е в връзка с Албания, Гърция и България във връзка с това по какъв начин се възнамерява отварянето на границите, съобщи Нова телевизия.

Едно от предложенията е от идната седмица да се разрешат пътуванията за членове на фамилии или пътувания от длъжностен и стопански интерес в границите на тези страни, а по-нататък в идващия интервал, след 15 юни, да се отворят изцяло границите. В развой е, споделя Филипче, полемика дали е належащо лицата, които ще пътуват през граница, да бъдат тествани.

„ Много евентуално няма да се желаят проби, тъй като не дават безспорна гаранция или сигурност. Те дават някаква сигурност в случай че са в композиция със изолираност вкъщи или карантина. Но като имаме поради, че след отварянето на границите огромен брой хора ще стартират да пътуват и това няма да са единствено хората от района и от прилежащите страни, а ще има доста, които ще минават директно, това губи своя смисъл “, съобщи той пред телевизионния канал Телма. По отношение на изборите Филипче сподели, че в нито един миг те не са били употребявани като предмет, въз основа на който са се анализирали бройките или са се правили изчисления, или се е решавало да се удължават ограниченията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР