Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар осъжда нападението на

...
Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар осъжда нападението на
Коментари Харесай

Здравният министър на САЩ подава оставка

Министърът на опазването на здравето на Съединени американски щати Алекс Азар осъжда нападението на американския Конгрес в писмо до президента Доналд Тръмп от 12 януари, с което публично афишира оставката си, съобщи Асошиейтед прес.

В писмото си Азар споделя, че ще освободи поста по обяд на 20 януари, когато определеният за президент Джо Байдън ще встъпи в служба. Атаките против Капитолия бяха взлом против нашата народна власт и против традицията за спокойно предаване на властта, която Съединени американски щати първи в света вкараха, показва министърът.

" Призовавам Ви да продължите да осъждате недвусмислено всяка форма на принуждение, да настоявате никой да не се пробва да наруши церемонията по встъпване в служба във Вашингтон или където и да било другаде, и да продължите да подкрепяте безусловно мирното и проведено предаване на властта на 20 януари ", написа той.

В писмото си от две страници Азар изрежда достиженията на държавното управление, в това число бързото създаване на ваксини и лечения против ковид, които " дейностите и риториката след изборите заплашват да опетнят ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР