Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви пред БНТ, че производството

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви пред БНТ, че производството
Коментари Харесай

Ще са нужни месеци, за да се изработят нужните маски и защитни облекла, обяви Ананиев

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев съобщи пред Българска национална телевизия, че производството на спомагателни маски за лице и защитни дрехи могат да лишават месеци. След като през вчерашния ден се разбра за първите случаи на ковид в страната, министър председателят Бойко Борисов се срещна с представители на текстилната промишленост, които се ангажираха да произведат материал за ушиване на маски и защитни дрехи. Разходите за всичко това ще се поемат от здравното министерство, увери министър-председателя.

Вчера държавното управление разгласи и възбрана за експорт на такива продукти, само че увери, че когато потребностите на страната бъдат задоволени, рестрикциите ще бъдат анулирани. Всичко за първите случаи на ковид в България четете тук.

" При всички случаи няма да е основана най-хубавата организация, защото през днешния ден е първият ден. Дори да прекалим с предварителната защита, по този начин е по-добре. Организацията може да докара до много бързо произвеждане на всички нужни материали ", сподели Ананиев, а на въпрос какъв брой тъкмо време ще е нужно, той отговори " в границите на месеци ".

От Интенданството прецизираха, че могат да създават по 10 хиляди маски дневно, в случай че всички чиновници са ангажирани с тази активност. От сдружението са подготвени да работят изключително и в почивните дни, само че за задачата би трябвало да получат съответна поръчка.

Ананиев сподели още, че все още не може да се приказва за затваряне на градове в страната поради ковид. Болниците за рехабилитация също няма да бъдат затваряни.

Основната цел пред властта е да открие нулевия пациент, защото и четиримата инфектирани не са били в чужбина. Точно поради това всички хора, с които са контактували инфектираните, ще бъдат тествани деликатно.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (260)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР