Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев потвърди информацията, че средствата от

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев потвърди информацията, че средствата от
Коментари Харесай

Намалени са парите за заплати на медицинските сестри


Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев удостовери информацията, че средствата от 50 млн. лв. за нарастване на заплатите на медицинските сестри са понижени на 6 млн. лв., заяви БНР.

Той уточни, че за покачването на възнагражденията на медицинския личен състав и за болнична активност на всички лечебни заведения са обезпечени общо 86 млн. лв..

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев изясни какво включва общата сума от 86 милиона лв. за нарастване на средствата в болничната активност, в това число и за работни заплати на медицинските експерти.

50 млн. лв. са от запаса на Здравната каса, които бяха отделени за изцяло нарастване на цените на клиничните пътеки. 30 милиона лв. идват по Наредбата за труднодостъпните лечебни заведения и 6 милиона лв. идват от бюджета на Министерството на здравеопазването. Така Ананиев разяснява информацията, че средствата за работни заплати са понижени.

"Постановлението на Министерски съвет по отношение на въпросните 50 милиона лв. от държавния бюджет съдържа формулировката до 50 милиона лв., изясни министърът.

Ако беше отпусната цялата сума, по думите му, Министерство на здравеопазването е щяло да надскочи лимита си за финансиране на действия като лечебни заведения в труднодостъпни региони, психиатрична помощ и туберкулозни отделения. И по този начин да изпадне в обстановка на държавни вземания.

С тези средства - 86 млн. лв., ще има пари за всички държавни и общински лечебни заведения, в това число и за увеличение на работните заплати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР