Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа заповедта, с която забранява

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа заповедта, с която забранява
Коментари Харесай

300 лв. глоба за без маска от утре


Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев подписа заповедта, с която не разрешава излизането от вкъщи без защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата. Санкцията за нарушаване на наредбата е 300 лева Мярката ще работи от на следващия ден, 12 април до 26 април.

Припомняме, че нощес ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски първи загатна, че желае по-строги ограничения, регулиращи придвижването на обществени места, като най-малкото, съгласно него, е задължението да се носят маски. Тази заран министър-председателят Бойко Борисов съобщи по време на брифинг, че ще разпореди на Ананиев да издаде заповед. Премиерът категорично съобщи, че ще се даде опция да се употребяват и други защитни средства с изключение на маски (той неведнъж загатна шалове), защото липсват задоволително маски в комерсиалната мрежа, а поради огромното търсене цените им са в пъти по-високи от естествените.

С днешната си заповед здравният министър задължава хората всички жители, когато се намират в закрити или на открити публични места – в градския превоз, търговски обекти, паркове, църкви, манастири, храмове, зали, улици, автобусни спирки и други, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата.

В заповедта се показва, че публични са местата и пространствата, които са свободно налични и/или са предопределени за публично прилагане. Това важи и за места, на които се дават публични услуги.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР