Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването

...
Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването
Коментари Харесай

Облекчават преминаването през КПП-тата в областните центрове


Министърът на опазването на здравето издаде заповед, с която се облекчава прекосяването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на регионалните центрове.

През КПП-тата се пропуща прекосяването на лица единствено при положение на необходимост на пътуването , наложено от :
полагане на труд в обитаемото място; здравословни аргументи на пътуващия или на негови близки; завръщане на сегашен или непрекъснат адрес, или на адрес, на който пътуващият краткотрайно обитава, когато е друг от неговия непрекъснат или сегашен адрес; необходимост от полагане на грижи за родственици или близки, когато обитаемото място, в което живеят те, е друго от това на непрекъснатия или сегашен адрес на пътуващия; необходимост от доставяне за себе си или лица, за които пътуващият поставя грижа, със артикули от първа нужда, когато в обитаемото място по техния непрекъснат или сегашен адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези артикули.
Обстоятелствата за прекосяването през КПП-тата се удостоверяват със :
служебна записка от работодателя или длъжностен документ - карта; медицински документ; документ за самоличност; декларация от лицето за типа на повода, заради която се постанова пътуването.
Според заповедта водачите и пасажерите в товарни коли и коли, с които се реализира защита на скъпи колета и товари (инкасо автомобили), показват единствено документ за идентичност и служебна записка от работодателя или длъжностен документ - карта.

След показване на документ за идентичност и служебна записка от работодателя или длъжностен документ - карта, с приоритет се пропущат чиновници :
на хранителни вериги и аптеки; осъществяващи доставки на хранителни артикули и лекарства; в стратегически обекти по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 година за установяване на стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност; на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества; извършващи неотложни ремонтни и/или спешни действия.
С приоритет се пропущат и транспортни средства със специфичен режим на придвижване, както и лицата, нуждаещи се от незабавна здравна помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР