Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването ...

Облекчават преминаването през КПП-тата в областните центрове.


Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове.

През КПП-тата се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от:
полагане на труд в населеното място;здравословни причини на пътуващия или на негови близки;завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес;необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия;необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.
Обстоятелствата за преминаването през КПП-тата се удостоверяват със:
служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта;медицински документ;документ за самоличност;декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.
Според заповедта водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.

След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, с приоритет се пропускат служители:
на хранителни вериги и аптеки;осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства;в стратегически обекти по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност;на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества;извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности.
С приоритет се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Коронавирусът и България С колко паднаха цените на горивата заради COVID-19 Две момичета на 21 г. са заразени с COVID-19 в Пловдив Изтичащите лични документи остават валидни половин година, но само в България Отрицателна е пробата за коронавирус на 4-годишното дете във Велико Търново Ананиев удължи мерките срещу COVID-19 до 13 април Огромни опашки по КПП-тата в Пловдив заради декларацията за пътуване Абсурден казус в Пловдив: Петокласник заглуши учителя си във виртуалната класна стая Обучение онлайн: Какъв е опитът на Холандия Д-р Емануил Найденов: Разликата между грипа и коронавируса е, че вторият придоби известност Николина Ангелкова: Усилията ни това лято ще са насочени към вътрешния пазар Парламентът спира редовните си заседания заради извънредното положение Летище за паркинг: Ще поеме ли площадката до с. Узунджово стотиците камиони? Със съдействието на МВнР: 500 българи са се върнали в страната за последните две седмици 243 са вече болните от коронавирус у нас Доброволци на първа линия: Кои са хората, притекли се на помощ в "Пирогов"? Заразени медици в Пещера: Затегнати ли са мерките срещу вируса в града? Бетонни прегради спират движението по пътищата до Велико Търново Радиоефирите се обединяват в подкрепа към българските медици Повдигнаха две обвинения на Каролев, определиха му гаранция 50 000 лв. Радиa в подкрепа на медиците: "Ако си дал" на всеки кръгъл час

Източник: btvnovinite.bg