Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването

...
Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се облекчава преминаването
Коментари Харесай

Облекчават преминаването през КПП-тата в областните центрове

Министърът на опазването на здравето издаде заповед, с която се облекчава прекосяването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на регионалните центрове.

През КПП-тата се пропуща прекосяването на лица единствено при положение на необходимост на пътуването , наложено от :
полагане на труд в обитаемото място;здравословни аргументи на пътуващия или на негови близки;завръщане на сегашен или непрекъснат адрес, или на адрес, на който пътуващият краткотрайно обитава, когато е друг от неговия непрекъснат или сегашен адрес;необходимост от полагане на грижи за родственици или близки, когато обитаемото място, в което живеят те, е друго от това на непрекъснатия или сегашен адрес на пътуващия;необходимост от доставяне за себе си или лица, за които пътуващият поставя грижа, със артикули от първа нужда, когато в обитаемото място по техния непрекъснат или сегашен адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези артикули.
Обстоятелствата за прекосяването през КПП-тата се удостоверяват със :
служебна записка от работодателя или длъжностен документ - карта;медицински документ;документ за самоличност;декларация от лицето за типа на повода, заради която се постанова пътуването.
Според заповедта водачите и пасажерите в товарни коли и коли, с които се реализира защита на скъпи колета и товари (инкасо автомобили), показват единствено документ за идентичност и служебна записка от работодателя или длъжностен документ - карта.

След показване на документ за идентичност и служебна записка от работодателя или длъжностен документ - карта, с приоритет се пропущат чиновници :
на хранителни вериги и аптеки;осъществяващи доставки на хранителни артикули и лекарства;в стратегически обекти по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 година за установяване на стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност;на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества;извършващи неотложни ремонтни и/или спешни действия.
С приоритет се пропущат и транспортни средства със специфичен режим на придвижване, както и лицата, нуждаещи се от незабавна здравна помощ.

Коронавирусът и България С какъв брой паднаха цените на горивата поради COVID-19 Две девойки на 21 година са инфектирани с COVID-19 в Пловдив Изтичащите персонални документи остават годни половин година, само че единствено в България Отрицателна е тестът за ковид на 4-годишното дете във Велико Търново Ананиев удължи ограниченията против COVID-19 до 13 април Огромни опашки по КПП-тата в Пловдив поради декларацията за пътешестване Абсурден проблем в Пловдив: Петокласник заглуши учителя си във виртуалната класна стая Обучение онлайн: Какъв е опитът на Холандия Д-р Емануил Найденов: Разликата сред грипа и ковид е, че вторият закупи популярност Николина Ангелкова: Усилията ни това лято ще са ориентирани към вътрешния пазар Парламентът стопира постоянните си съвещания поради изключителното състояние Летище за паркинг: Ще поеме ли площадката до с. Узунджово стотиците камиони? Със съдействието на Министерство на външните работи: 500 българи са се върнали в страната за последните две седмици 243 са към този момент болните от ковид у нас Доброволци на първа линия: Кои са хората, притекли се на помощ в " Пирогов "? Заразени медици в Пещера: Затегнати ли са ограниченията против вируса в града? Бетонни загради стопират придвижването по пътищата до Велико Търново Радиоефирите се сплотяват в поддръжка към българските медици Повдигнаха две обвинявания на Каролев, дефинираха му гаранция 50 000 лева Радиa в поддръжка на медиците: " Ако си дал " на всеки кръговиден час
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР