Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и ръководствата на асоциациите

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и ръководствата на асоциациите
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Не трябва да се спират плановите операции при нова вълна на коронавируса

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров и управленията на асоциациите на лечебните заведения, включително общински, частни, академични и държавни, разискаха ограниченията, които следва да се подхващат по отношение на предстоящото нарастване на заболяемостта от COVID-19. Целта на срещата беше да се набележат ограничения, тъй че да се понижи натискът върху лечебните заведения при нова вълна.

" Моето изрично мнение е да не се стопират плановите интервенции ", уточни здравният министър.
 Прокуратурата стартира инспекции по сигнала на Стойчо Кацаров за детската болница Прокуратурата стартира инспекции по сигнала на Стойчо Кацаров за детската болница
Сигналът на служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров за престъпления по плана за създаване на детска болница в София...

Директорите на лечебни заведения получиха информация както за наличностите на лекарства, употребявани при лекуването на пациенти със SARS-CoV-2, по този начин и за подхванатите дейности за обезпечаване на спомагателни количества лекарствени артикули. На срещата бяха конкретизирани техническите детайлности и проблеми, които биха зародили по време на новата вълна от COVID-19 - преобразуването на леглата за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза, основаването на програмен продукт за наличните свободни кревати, обезпеченост с лекарства и консумативи. "

По време на срещата министър Кацаров уточни, че се водят диалози за увеличение на цената на клиничната пътека за лекуване на COVID-19, както и че Министерството на здравеопазването предлага пакет за диагностика и лекуване на пациенти с COVID-19 в амбулаторни условия.

Освен това, с цел да бъде облекчена работата на лечебните заведения и към тях да се насочват единствено пациенти, които би трябвало да бъдат лекувани в болнични условия, центровете за незабавна здравна помощ ще получат критерии, на база на които да преценят дали пациентът има потребност от хоспитализация или може да се лекува в извънболничната помощ.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР