Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е наредил на звено

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е наредил на звено
Коментари Харесай

МЗ проверява скандалния клип от COVID отделението във Видин

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров е наредил на звено „ Вътрешен одит “ да извърши инспекция в МБАЛ „ Св. Петка “, Видин по отношение на публикуван в медиите и обществените мрежи видеоклип, сниман в Коронавирус структурата на болничното заведение, както и във връзка със декларираната протестна подготвеност на санитарите от отделението по незабавна медицина, оповестиха от здравното министерство.

В свое мнение зам.-директорът на болничното заведение доктор Богдан Томов изяснява, че клипът, показващ мъж, изменчив беззащитен из коронавирус бранша, е сниман от непосредствен до пациента. Авторът на клипа, възползвайки се от зеления кулоар, е влезнал нелегално.

Заснетият на клипа пациент е с изразена хипоксемия (недостиг на кислород). В момента на снимане на клипа санитарите са придружавали пациенти за проучвания. В болничните стаи са били дежурният доктор и здравна сестра от екипа.

Цивилното лице е изведено от отделението след остри пререкания с дежурния доктор. Това обаче не е показано на клипа, макар че е било снимано, написа още в мнението си доктор Томов. Авторът на клипа е лице, което неведнъж е създавало конфликтни обстановки в болничното заведение и е извеждано нееднократно със мощ от защитата. Заместник-директорът на лечебното заведение акцентира, че през Коронавирус структурата от началото на пандемията до момента са минали общо 1 649 пациенти, от които за м. октомври 2021 година – 351, а за интервала от 1-ви и до 10-ти ноември – 147 пациенти.

Относно митинга на санитарите от отделението по незабавна медицина доктор Томов изяснява, че митингите им се управляват от претендент за депутат, лидер на листа в 5 МИР – гр. Видин и трети в листата на 12 МИР - гр. Монтана на политическа партия. Зам.-директорът на МБАЛ „ Св. Петка “ изяснява още, че финансовите средства, които се получават за работа с Коронавирус пациенти, са разпределяни тъкмо както изисква методиката и както се разпределят във всички други лечебни заведения в страната.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР