Министърът на вътрешните работи заминава утре, 11 декември, за Словения,

...
Министърът на вътрешните работи заминава утре, 11 декември, за Словения,
Коментари Харесай

Министър Стоянов ще участва в конференция на държавите от Залцбургския форум

Министърът на вътрешните работи отпътува на следващия ден, 11 декември, за Словения, където ще вземе присъединяване в министерската конференция на страните от Залцбургския конгрес, проведена в границите на Словенското председателство, оповестяват от вътрешното ведомство. 

На идната среща в Бърдо при Кран ще бъдат разисквани настоящи тематики от дневния ред на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи ": действието на Шенгенското пространство и битката с каналджийството.

В рамките на форума се чака министър Стоянов да организира двустранни срещи с министрите на вътрешните работи на Австрия и Румъния в търсене на политическо единодушие по отношение на приемането на България и Румъния в Шенген.

Залцбургският конгрес (ЗФ) е неофициална самодейност за съдействие в региона на сигурността, основана през 2001 година по концепция на Австрия. Понастоящем във форума вземат участие девет страни от Централна и Източна Европа - Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР