Министърът на вътрешните работи Валентин Радев поиска изслушване в Народното

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев поиска изслушване в Народното
Коментари Харесай

Оперативният щаб за борба с чумата иска подкрепа от Народното събрание

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев изиска чуване в Народното събрание в петък, в което да оперативният щаб за битка с чумата по овцете и козите да получи поддръжка от депутатите за ограниченията за ограничение на болестта. Той упрекна Българска социалистическа партия, че работи против националния интерес като подклажда безпокойството на хората и взе участие в митингите на животновъдите.

" Няма по какъв начин да не получаваме доверието на всички политически сили. Корнелия Нинова ни разколеба и по тази причина ще желаяме чуване и поддръжка от всички политически сили. Това една част от обществото да се изправя против друга в такава обстановка е деяние против националната сигурност ", сподели Радев на изключителна конференция на оперативния щаб рано тази заран.

Той напомни, че във вторник членовете на щаба се срещнаха в Народното събрание с представители на парламентарните групи. По думите му тогава всички политически сили са подкрепили ограниченията на изпълнителната власт за битка с чумата, само че след това водачът на Българска социалистическа партия на митинга е споделила, че не е уверена в правилността им. Затова оперативният щаб желае чуване в пленарната зала, с цел да получи препотвърждение за дейностите си, " а в случай че не имат вяра, да го кажат и да предложат друго ".

След вчерашните митинги пред Министерския съвет щабът реши да отсрочи евтаназията на потвърдено инфектирани животни. Официално в две стада има позитивна проба – едното е на станалата известна посредством телевизионните репортажи баба Дора в село Шарково и едно стадо в Болярово, заяви тази заран Радев.

Решено е да се образува и локален координационен щаб в Болярово, разясни той.

" Трябваше се пристъпи към евтаназия, само че тя ще сe отсрочи за малко време. Дезинфекция на обитаемото място се прави под интензивен надзор. Резултатите от всички поби са качени на уеб страницата на Българската организация за сигурността на храните ", сподели вътрешният министър с уточнението, че има още доста проби, за които се чакат резултатите. Засилват се и ограниченията и защитата и дейностите за задържане на огнищата, само че задачата на забавянето на евтаназията е откакто всички резултати бъдат получени полицията да знае по какъв начин да расположи най-ефективно силите си, увери той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Чумата по животните (31)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР