Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е разпоредил на главния

...
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е разпоредил на главния
Коментари Харесай

МВР проверява дали полицаи са упражнили насилие срещу Николай Колев-Босия

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е разпоредил на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и на дирекция " Инспекторат " към ведомството да ревизират дали служители на реда са упражнили принуждение против Николай Колев-Босия.
Проверката е предизвикана от сигнал до Радев, който е изпратен на 6 юли. В него се твърди, че представители на жандармерията са се държали жестоко и надменно с обявилия преди близо месец гладна стачка Колев. Той стачкува против пазаруването на шофьорски книжки.
От Министерство на вътрешните работи прецизират, че има още една тъжба, която е от група жители, за упражнено принуждение от служители на реда, като се прецизира, че случаят е станал на 5 юли. Вътрешното министерство посочи, че Николай Колев ще бъде осведомен с резултатите от инспекцията.
Припомняме, че на 13 юни Босия разгласи гладна стачка, откакто популяризира декларация против възобновяване на корупционната скица за продажба на шофьорски книжки от чиновниците на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " към Министерството на превоза. Колев упорства и за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разформироване на сегашния парламент.
След като президентът Румен Радев прикани Босия да приключи гладната си стачка, това направи и вътрешния министър Валентин Радев.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР