Министърът на вътрешните работи проведе първи видеоконферентен разговор с еврокомисаря

...
Министърът на вътрешните работи проведе първи видеоконферентен разговор с еврокомисаря
Коментари Харесай

Министър Стоянов проведе видеоконферентен разговор с еврокомисаря Йохансон

Министърът на вътрешните работи организира първи видеоконферентен диалог с еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Присъединяването на България към Шенген беше акцент на диалога. „ Един от главните цели освен за Министерство на вътрешните работи, само че и за цялото държавно управление, е европейската интеграция и приемането на България в Шенген “, съобщи министър Стоянов. Той удостовери готовността да води деен разговор с Нидерландия и Австрия, с цел да се стигне до позитивен резултат до края на годината. От своя страна еврокомисарят Йохансон акцентира, че поддържа деен разговор с идното Испанско председателство по тематиката и също работи интензивно за реализиране на задачата. „ България и Румъния са подготвени и е време да се причислят към Шенген “, съобщи тя. 

Министър Стоянов благодари особено за поддръжката, която получава страната ни от Европейската комисия за застраховане на сигурността на границата. Ден преди диалога България получи публична информация, че получава поддръжка в размер на 22 762 440 евро, които ще бъдат употребявани за обезпечаване на съоръжение. Предвижда се закупуването на високопроходими коли, както и на безпилотна летателна система. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР