Министърът на вътрешните работи на талибаните Сираджудин Хакани издаде нов

...
Министърът на вътрешните работи на талибаните Сираджудин Хакани издаде нов
Коментари Харесай

Талибаните издадоха кодекс за поведение срещу полицейската бруталност

Министърът на вътрешните работи на талибаните Сираджудин Хакани издаде нов кодекс за държание за полицията в Афганистан след растеж на случаите на полицейско принуждение и на броя на случаите с убити хора, в които са забъркани служители на реда, съобщи ДПА.

Говорителят на полицията в Кабул Халид Задран качи в интернет поредност от указания на министър Хакани.

Министърът, който е обект на наказания на Организация на обединените нации, подреди на своите подчинени да се въздържат от използване на изтезания, тормоз и обиди против представители на обществеността.

Полицейските сили са инструктирани също да не влизат в домовете на обвинени нощем без правосъдна заповед. Ако е належащо те могат да влизат в домове на жители денем в наличието на локален представител или имам.

Освен това служителите на реда са инструктирани да не откриват огън по време на наблюдаване като се изключи случаите, когато бъдат нападнати.

Кодексът за държание очевидно е отговор на растящия брой произшествия с принуждение и убийства, в които са забъркани полицейски чиновници, и на известията за нощни полицейски акции, осъществявани от талибаните.

Междувременно Мохамад Сохаил Шахин бе назначен за нов началник на политическото бюро на талибаните в Катар. Това заяви през днешния ден афганистанската телевизия " Толо нюз ", представена от ТАСС.

През септември предходната година Шахин бе повдигнат от талибаните за претендент за непрекъснат представител на Афганистан в Организация на обединените нации, само че международната организация уточни, че разглеждането на този въпрос ще отнеме известно време, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР