Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин заяви, че

...
Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин заяви, че
Коментари Харесай

След вик Аллах Акбар - убит учител и двама ранени при атака във Франция

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин съобщи, че нападението е станало в гимназията " Гамбета " в северния град Арас.

 

Местните управляващи оповестяват, че нападателят е бил задържан, написа BBC, а учениците са били затворени в класната стая.

 

По време на нападението нападателят е крещял " Аллах Акбар " или " Бог е най-велик ", оповестява организация " Франс прес " (AFP), базирайки се на дани от полицията. Според полицията нападателят е от чеченски генезис и е включен в регистъра за национална сигурност, пише френската BFMTV. " Ройтерс " пък оповестява, че полицията не е могла да удостовери пред тях известията в медии, че нападателят е крещял " Аллах Акбар ".

 

Смята се, че нападателят е на към 20 години. Местните медии оповестяват, че нападателят е някогашен възпитаник в учебното заведение.

 

Френският ефирен канал BFMTV заяви, че братът на нападателя също е бил арестуван от полицията. Каналът заяви, че убитият е преподавател по френски език, а преподавател по спорт също е бил намушкан с нож и ранен.

 

Полицията твърди, че обстановката към този момент е под надзор. Френският президент Еманюел Макрон ще посети учебното заведение по-късно в петък.

 

Атаката идва съвсем три години, откакто 47-годишният преподавател Сaмуел Пати беше обезглавен в региона на лицей, откакто сподели на своите възпитаници подигравка на пророка Мохамед от изданието " Шарли Ебдо " по време на лекция за свободата на словото.

 

След новото обновяване - и то в голям размер, на военните дейности сред Израел и Хамас преди към този момент седмица, в ислямския свят се чуха от стран на подкрепящите палестинската идея. Бившият началник на Хамас прикани за " джихад " в арабския свят.

 

Франция беше една от страните, които първи поддържаха Израел след първичната кървава офанзива на Хамас.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР