Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е отказал да отговори

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е отказал да отговори
Коментари Харесай

Вътрешният министър не е отговорил на депутатите дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е отказал да отговори на депутатите дали убитият в края на януари Мартин Божанов - Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи. Позова се на държавната загадка. Заради това от ПП-ДБ го упрекнаха в пренебрежение към Народното събрание и неспазване на служебните отговорности.

В закритото съвещание Калин Стоянов от своя страна е обвинил Кирил Петков, че му е оказвал напън да назначи заместител вътрешен министър за ръководещ предизборната акция в Министерство на вътрешните работи. Стоянов му отказал.

След два часа закрито съвещание за Мартин Божанов - Нотариуса, в което депутатите влязоха без телефони, пръв пред медиите застана министър Калин Стоянов.

" Никога не съм го виждал, в никакъв случай не съм се запознавал с него, в никакъв случай не съм разговарял с него - по телефон, по пощенски гълъби, в случай че щете, както и да е било. Ще припомня единствено едно нещо - единствената конструкция, която съумя да събере материали и данни за този човек, които послужиха да бъде формирано досъдебно произвеждане, това е ГДБОП и то - под мое управление. Дали е бил или не помощник Мартин Божанов или който и да било различен, това съставлява държавна загадка ".



Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов разяснява, че Стоянов надменно е отказал на народните представители при закрито съвещание да даде информация.

" Това е несъблюдение на служебни отговорности и закононарушение по Наказателен кодекс. Ще помислим по какъв начин да действаме оттук насетне за това надменно държание ", съобщи

" Самото чуване на министъра на вътрешните работи в оставка още веднъж затвърди нашето мнение, че той не може да продължи да извършва тази активност и да бъде част от служебно държавно управление, което да провежда почтени избори ", сподели Христо Иванов - съпредседател на Демократична България.

" Днес станахме очевидци за едно жестоко потъпкване на закона от министъра на вътрешните работи, за което аз доста скърбя и ще ви кажа на първо време за какво. Аз съм назначил този човек за шеф на ГДБОП, до момента в който бях длъжностен министър. Аз съм имал религия в него, че той като млад, деятелен човек, ще може да управлява тази работа и то по силата на закона ", сподели Бойко Рашков, народен представител от ПП-ДБ.



По информация на " По света и у нас " в залата е станало ясно, че вътрешният министър е обвинил Кирил Петков в оказване на напън да назначи негов заместник-министър за началник на оперативния щаб за изборите.

" Кирил Петков действително, едното негово искане, което беше в моя кабинет, в министерството, беше тъкмо това. Именно за началник за оперативния щаб за изборите да сложим земестник министър Кирил Ценкин. Тогава аз му споделих, че това доста мъчно може да се случи, даже и невероятно, защото постоянно обратно във времето и отсега нататък ще бъде и е бил основният секретар. Няма по какъв начин политическо лице, в тази ситуация зам.-министър, да бъде началник на оперативния щаб за изборите ", съобщи Калин Стоянов

Според Кирил Петков министърът е излъгал за няколко неща по време на чуването и е посочил, че стартира " извънредно мръсна акция, а бухалките в действителност излизат ".

" Исках да имаме почтен човек началник на щаба за изборите, тъй като знаех, че това което се случи, ще се случи. Ако нямаме почтен човек за началник на щаба, ще се случи това, което се случи по време на локалния избор. Искам ясно да заявя - господин Стоянов има единствено двама шефове. Единият се споделя господин Борисов, другият се споделя Делян Пеевски. Това са му двамата шефове. Другото, което му споделих вътре в залата - аз съм подготвен да отида с него на полиграф и дружно да поговорим от кое място получава указания ", сподели Петков.

От Има Такъв Народ считат, че се упражнява политически напън върху вътрешния министър.

" Когато един ръководител на политическа партия, това е също и търговия с въздействие, се обажда на министър на вътрешните работи и упорства съответен човек, непосредствен на него и на татко му да бъде отговорникът, който би трябвало да управлява изборите, това е също толкоз противен политически напън ".



По-рано през днешния ден Бойко Борисов още веднъж напомни, че препъникамъкът за ротацията е било точно огромното предпочитание на сътрудниците им да сменят Калин Стоянов.

" Две срещи на Мария Габриел с Денков в Министерски съвет, че ние не отстъпваме нито за Дундакова, нито за второто им предложение - Румяна Бъчварова. Сиреч, за един министър отиваме на избори, това е цялата последователност ", разяснява ръководителят на ГЕРБ.

Предстои да разберем дали Калин Стоянов ще остане на поста си в служебния кабинет.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР