Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че в понеделник

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че в понеделник
Коментари Харесай

Демерджиев: Нидерландия чака доклада на мисията на ЕС за външните ни граници, а той е положителен

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че в понеделник и вторник ще бъде на аудиенция в Хага дружно с министъра на външните работи Николай Милков, където ще организира двустранни срещи по отношение на присъединението на България към Шенген.

Той приказва пред публицисти преди началото на съвещанието на министрите на вътрешните работи и правораздаването в Брюксел, заяви БНР.

В програмата са планувани срещи с вътрешния министър Нидерландия, която най-категорично се противопоставяща се страна против присъединението ни към Шенгенското пространството.
 България и Румъния няма да се причислят към Шенген тази година
България и Румъния няма да се причислят към Шенген тази година

Решението се отсрочва за идната година

" Каквото има да се случва, ще се случва до 8-и декември ", сподели Демерджиев по отношение на планувания за тази дата Съвет " Правосъдие и вътрешен ред ".

Той е провел през днешния ден предварителни диалози с министъра на вътрешните работи на Австрия, с представителката на Швеция и с еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон.

Запитан за запасите на втората по величина партия в Швеция към нашето присъединение, той изясни: " Нито Австрия, нито Швеция обявиха безапелационни позиции против присъединението ни сега, само че те имат своите условия - желаят информация, желаят време, желаят спор. Трябва решение на съответните органи в Швеция - в тази ситуация Народното събрание. Така, че работим, положителни сме и би трябвало оптимално да използваме времето си до 8-и декември. "
 Министерство на вътрешните работи си свършило работата за Шенген, в този момент води битка на политическия фронт
Министерство на вътрешните работи си свършило работата за Шенген, в този момент води битка на политическия фронт

Действията на България по възпирането на вторичната миграция високо се ценят от страните от Шенгенското пространство

По думите на вътрешния ни министър Нидерландия сега не показва съответни запаси, а ще изчака отчета на задачата на Европейски Съюз от инспекцията по външните граници, който е позитивен .

Стана ясно още, че България ще изиска за опазването на външните граници финансово подкрепяне, помощ от ФРОНТЕКС и сили от страните членки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР