Министърът на вътрешните работи, главният секретар, директорите на ГДНП и

...
Министърът на вътрешните работи, главният секретар, директорите на ГДНП и
Коментари Харесай

Ръководството на МВР с конкретни задачи на началниците на РУ-СДВР

Министърът на вътрешните работи, основният секретар, шефовете на ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи организираха работна среща с ръководителите на столичните полицейски ръководства, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.
 
Изненадани сме от случаите на експанзия от последните дни, по тази причина взех решение да участвам на срещата с началниците на районните ръководства в София, съобщи министър Валентин Радев, който участва на срещата.
 
" Професионалното управление разисква какви съответни ограничения да предложат и подхващат, с цел да се усъвършенства сигурността в сезон, в който криминогенната конюнктура е по-скоро овладяна. Според информацията досега, сред двата последни случая на нападателно държание от през вчерашния ден и през днешния ден в столицата няма връзка ", безапелационен бе министър Радев.
 
Полицията трансформира защитата в региона към Борисовата градина

Усилване на патрулите, усилване на вниманието към криминогенните детайли, в това число и отвън София, са измежду ограниченията, които дискутирахме. Обсъдихме и случаи отвън региона на Борисовата градина и подобаващи механизми за възстановяване на ситуацията на сигурност, тъй че да спрем изява на сходна експанзия, с цел да са спокойни жителите.
 
" Професионалистите в Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи ще създадат обширен разбор и ще предложат професионални стъпки против всички прояви на експанзия, в това число и на опити на посягане против полицейски чиновници, само че дано първо завърши следствието по двата последни случая, за които към този момент няма пояснение ", заключи министър Радев.
 
Нападнаха журналиста от Българска национална телевизия Иво Никодимов

Срещата бе стимулирана от набези в региона на Борисовата градина през последните два дни, днешния случай дефинираме като жесток хулигански акт, съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов след срещата с полицейските началници в София.
 
Маскирани нападнаха две дами в София

След като в това време с шефа на Групово дело " Национална полиция " Христо Терзийски разговаряхме с потърпевшия и получихме информация за случая, поставихме съответни задания на сътрудниците от РУ-СДВР и началника на " Криминална полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи, разясни Маринов и добави, че следва доста работа за изясняване на този случай по хулигански подбуди, за който липсва съответен претекст и потърпевшият по никакъв метод не е провокирал експанзията.
 
Коментирахме разположението на патрулите към Софийския университет и Борисовата градина, както и ограничения за инструктажа на патрулите в тези региони.
 
" Набелязали сме места за инспекция, като профилът на нападателите най-вероятно е обвързван с лица от престъпния контингент или даже малолетни. Има възможност нападателите да са засечени, по тази причина разпоредихме ограничения за опазване на записите от камерите в региона, даже и от по-отдалечени обекти, с цел да се направи обширен обзор ", добави Терзийски.
 
На срещата началникът на Първо РУ-СДВР комисар Георги Хаджиев е докладвал, че от началото на тази година няма записано сходно закононарушение в региона на Борисовата градина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР