Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков подготвя проект на Закон

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков подготвя проект на Закон
Коментари Харесай

Ръст на тежките катастрофи в София и Пловдив, Варна

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков приготвя план на Закон за изменение и допълнение на Закона за вътрешните работи. Най-голям дял в законопроекта ще бъде отделено на чиновниците от пътната полиция и Министерство на вътрешните работи. Законопроектът ще бъде ориентиран към това да промени в позитивна посока връчване на санкциите, тъй че в случай че те не бъдат платени, да не може да бъде преминат Годишният механически обзор. Предлага се деформализация на връчването на актовете за нарушаванията.

Друга цел на законопроекта е да бъдат закрепени наказванията и да не може да се избира размер и тип на наказването. Стремежът на законопроекта е да се глобяват и изведат тези водачи, които по най-груб метод нарушават разпоредбите и съставляват действителна заплаха за останалите участници в пътното придвижване.

Следващата цел на законопроекта е да се понижи скоростта на автомагистралите на 130 км/ч.

Повечето от получените в Министерство на вътрешните работи мнения са позитивни, заключи Рашков.

Данните на Министерство на вътрешните работи: от 1 януари до началото на април при тежките произшествия има завишение на някои индикатори.

В интервала от 1 януари до момента са зародили 1 220 тежки произшествия, починали са 105 участници в придвижването, 1530 са ранени. Най-голямо завишение на тежките произшествия се регистрира в Столична дирекция на вътрешните работи - 155, ОДВМР-Пловдив - 148, ОДМВР-Варна - 105, минимален е броят на тежките произшествия в ОДМВР-Перник - 10, ОДМВР-Ямбол - 11 и ОДМВР-Търговище - 13.

Тежките произшествия са 105 на първокласните пътища, а броят на починалите е 22 души и ранените са 138 души.

Няма починали участници в ОДМВР-Видин, Габрово, Разград, Търговище и Хасково.

Най-голям е броят на починалите в Пловдив, София, Варна.

Ако всички институции, асоциации и съюзи положат старания, тогава дружно бихме постигнали положителни резултати, което би означавало, че ще подобрим индикаторите там, където има скок на умрелите и ранени жители, участващи в произшествия, изясни Рашков.

Не може, когато се установи, че е повишен броя на злополуките, а това е обвързвано с избран брой ранени хора, Министерство на вътрешните работи да следи, съзерцава и да управлява придвижването по пътищата, без да предприеме други ограничения, сподели Рашков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР