Министърът на външните работи Теодора Генчовска подаде оставката си пред

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска подаде оставката си пред
Коментари Харесай

Решението на партията. Министърът на външните работи Теодора Генчовска депозира оставката си

Министърът на външните работи Теодора Генчовска подаде оставката си пред премиера Кирил Петков. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на външните работи в понеделник.

Генчовска е четвъртият и финален министър от квотата на "Има подобен народ ", за който се очакваше да подава оставката си, откакто в сряда водачът на групировката Слави Трифонов разгласи, че.

Причината за подаването на оставка е обвързвана с решението на партия "Има подобен народ " да изтегли министрите си от състава на държавното управление, написа в известието на външното министерство. Генчовска ще продължи да извършва функционалностите си по Конституция до избирането на нов министър на външните работи, показват от ведомството.

Новината идва часове откакто и министърът на енергетиката. Преди него това направиха другите двама представители на партията в състава на държавното управление - министърът на спорта Радостин Василев , който, и министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов , който.

До напускането на министрите от Има Такъв Народ се стигна след изказване на водача на партията Слави Трифонов. По партийната си телевизия и в персоналната си страница във Facebook Трифонов разгласи, че "изтегля " министрите си и напуща ръководещата коалиция поради позицията на "Продължаваме смяната " (ПП) във връзка с Северна Македония и "факта, че в страната към този момент няма пари ".

От Политическа партия отхвърлиха обвиняванията на Трифонов и по двете тематики. Те споделиха, че няма голословни харчения и че не водят двойна политика и не са нарушавали съдружното съглашение във връзка с Северна Македония.

Представителите на най-голямата партия в Народното събрание също по този начин обвързаха дейностите на Трифонов с разбиването на монопола на частната компания, държаща лабораторията за фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ".

В изявление за "Седмицата на Дарик " в неделя Трифонов сподели, че "няма нищо общо " със случая на турско-българската граница.

За да бъдат признати оставките на четиримата министри от Има Такъв Народ, министър председателят в Народното събрание, което да ги гласоподава. Началничката на кабинета му Лена Бориславова сподели пред в., че Петков няма да бърза да внася оставките в Народното събрание.

"Нямаме проект да форсираме непременно лични промени в кабинета ", сподели Бориславова.

Коалиционното държавно управление на Кирил Петков ръководи от шест месеца.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР