Министърът на външните работи Светлан Стоев и министърът на икономиката

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев и министърът на икономиката
Коментари Харесай

Посланик Херо Мустафа обсъди Три морета с министрите на икономиката и външните работи

Министърът на външните работи Светлан Стоев и министърът на стопанската система Кирил Петков разискаха с посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа настоящи тематики от споделения дневен ред на Стратегическия разговор България‑САЩ, както и българското председателство на Инициативата " Три морета ".

Министър Стоев акцентира приемствеността във външната политика на служебното държавно управление, както и желанието на българската страна за по‑нататъшното задълбочаване на стратегическото партньорство със Съединени американски щати както в двустранен проект, по този начин и в подтекста на трансатлантическите връзки. Той сложи акцент върху основни за България цели в връзките със Съединени американски щати, включително присъединението на България към програмата на Съединени американски щати за безвизови пътувания Visa Waiver Program, започването на договаряния за двустранна Спогодба за обществена сигурност, поддръжка за присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване.



В светлината на българското домакинство на Инициативата " Три морета " през 2021 година и идната среща на върха в София министърът на стопанската система Кирил Петков изрази желанието на българската страна за по‑тесни контакти с бизнес‑партньори освен от Централна и Източна Европа, само че и от Съединени американски щати.

С учредяването на Стратегическия разговор България‑САЩ, чиято първа сесия бе на 8 януари 2020 година, двустранното съдействие бе издигнато на качествено ново ниво, както в двустранен проект, по този начин и по линия на многостранното съдействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР