Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, че Сърбия

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, че Сърбия
Коментари Харесай

Дачич: Лавров обеща да подкрепи Сърбия в Съвета за сигурност на ООН

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, че Сърбия е подала искане за незабавно привикване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради обстановката в Косово, и добави, че ръководителя на съветската дипломация Сергей Лавров му е заречен поддръжка.

Дачич, както заяви вестник " Политика ", е разговарял с още няколко министри на външните работи, от страни, които " признават и не признават по този начин наречената самопровъзгласена самостоятелност на Косово ". Той е разговарял с министри от Словения, Малта, Сиера Леоне, Мозамбик и др.Той изясни, че настояването за незабавно привикване на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е подадено заради общата обстановка в Косово, „ терора против сърбите “, опитите за унищожаване на динара и „ всичко, което съставлява нарушаване на Резолюция 1244 и всички други интернационалните документи, свързани с Косово “.Обосновката на настояването за изключителна сесия съдържа цялата последователност и изложение на актуалната обстановка в Косово, добави Дачич.

„ Скоро ще получим отговори на всички тези въпроси. Посланикът на Гвиана сигурно ще свика съвещание за разискване на този въпрос. Разговарях с моите сътрудници и с президента Вучич. Частта, която в този момент е в реда на нещата, е това, с което се занимава Министерството на външните работи. Всичко останало е квалифицирано от Службата за Косово и Метохия и от преговорния екип, управителен от президента Вучич, с който ще отидем на съвещанието “ сподели той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР