Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви на

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви на
Коментари Харесай

Лавров и Помпео се договорили да нормализират отношенията

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи на взаимна конференция след края на договарянията с американския си сътрудник Майк Помпео в Сочи, че двете страни са се договорили да подхващат ограничения за нормализация на връзките сред Москва и Вашингтон. Това предава ТАСС, представена от " Фокус ".
Освен това Лавров е отбелязал, че Русия и Съединени американски щати са съгласни за нуждата да се възстановят двустранните канали за връзка и изрази вяра, че след обявата на отчета на Мюлер обстановката в връзките сред двете страни ще се усъвършенства.
Както акцентира съветският министър, Москва е заинтригувана във възобновяването на разговора със Съединени американски щати по всички аспекти на контрола над въоръженията.
Съединени американски щати се надява, че Русия ще спре да поддържа президента на Венецуела Николас Мадуро, Вашингтон смята, че той би трябвало да бъде отхвърлен от поста, съобщи държавният секретар Майк Помпео.
„ Имаме различия за Венецуела. Казах на моя сътрудник, че желаеме да създадем всичко, с цел да избере народът на Венецуела демократическият път. Съединени американски щати и други страни считат, че е пристигнало времето Мадуро да си отиде, с цел да свършат страданията на венецуелския народ. Надяваме се съветската поддръжка за Мадуро да спре “, съобщи той на конференция след края на договарянията.
" Заплахите от страна на представители на държавното управление на Съединени американски щати и водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо против президента на Венецуела Николас Мадуро опонират на демократичните полезности " , сподели от своя страна Лавров.
Той добави, че Москва ще реагира положително на предложение за среща сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп на форума на Г-20 в Осака, в случай че има такова.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР