Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че
Коментари Харесай

Лавров: Ще отговорим, не се съмнявайте

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров съобщи, че Москва ще отговори на всеобщото експулсиране на съветски дипломати, подхванато от редица страни поради абсурда с покушението против някогашния разузнавач Сергей Скрипал.

„ Ще отговорим, не се съмнявайте “, сподели Лавров след среща с президента на Афганистан Ашрав Гани в Ташкент. Той разяснява, че гоненето на съветски дипломати е плод на американски напън и че шантажът е нормален инструмент във външната политика на Вашингтон.

В собствен коментар говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова също сподели, че се приготвя съответен диалект. В понеделник Съединени американски щати, Канада, 16 членки на Европейски Съюз и още няколко страни оповестиха, че гонят съветски дипломати в символ на взаимност с Англия, която упреква Русия за офанзивата против Скрипал.

Съединени американски щати гонят 60 съветски дипломати. Страните от Европейски Съюз, които върша това са: Франция, Германия и Полша гонят по четирима дипломати, Литва и Чехия - по трима, Дания, Испания, Италия и Холандия - по двама, Естония, Латвия, Румъния, Унгария, Финландия, Хърватия и Швеция - по един.

Другите, които оповестиха, че гонят дипломати на Москва са: Украйна - 13, Канада - четирима, като ще отхвърли още трима препоръчани, Албания и Австралия - по двама, Македония и Норвегия - по един, напомня БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР