Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи
Коментари Харесай

Османи очаква подкрепа за промените в конституцията: Друга алтернатива няма

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи чака поддръжка за измененията в конституцията, защото " никой няма нищо срещу наличието на промените и всички са наясно, че това към този момент е заложено в преговорния развой с Европейски Съюз, а друга опция няма ".

Според него политическите партии, които се опълчват на включването на българите в преамбюла на конституцията, се пробват да печелят вътрешнополитически точки.

" Крайно непочтено е един от най-важните въпроси за жителите - участието на страната в Европейски Съюз, да се употребява в ежедневните политически борби, само че считам, че в хода на идната година всички политически артисти ще видят това ", уточни Османи на годишната си конференция, осведоми Българска телеграфна агенция.

През идната седмица договарянията за промени на конституцията ще бъдат активизирани.

" Същността на конституционните промени е, че те не са противоречиви и всички сме съгласни с това. В нашия парламентарен ред няма друга категоризация, която да изключва или включва една или друга общественост. Защо, в случай че в конституцията има вписани избрани общности, да бъдат изключвани черногорците, хърватите и българите и какви ще са следствията за страната? ", пита се Османи.

" Най-разпознаваемият ни имидж в света е връзката сред общностите, междуетническата естетика, мултикултурна народна власт. Това е нашият максимален актив, който ни отваря порти. Превърнахме се в образец на страна, която в един сложен район съумя да сътвори мултиетническа естетика, която към този момент се трансформира в образец за това по какъв начин другите страни могат да вземат решение личните си проблеми ", уточни македонският посланик №1.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР