Министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн е на

...
Министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн е на
Коментари Харесай

Външният министър на Люксембург е на посещение у нас

Министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн е на посещаване в България. Това е първата аудиенция на люксембургски външен министър в границите на двустранните връзки.


Подкрепата за участието на България в Шенген и Еврозоната, опциите за съдействие сред двете страни в региона на финансите, както и миграцията и вероятността пред Западните Балкани са част от тематиките, които Аселборн разиска с премиера, президента и външния ни министър.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Говорихме за това какво можем да създадем да помогнем на тази вероятност след, за жалост, невъзможността за взимане на решение за следващ път за започване на договаряния за участие със Северна Македония и Албания и доста се веселя, че България и тези страни имат подобен другар в твое лице. Жан Аселборн, министър на външните работи и европейските въпроси и министър на имиграцията и убежището на Люксембург: Европа направи огромна неточност като на последния Европейски съвет да не се съгласи да стартира договаряния с Република Северна Македония и Албания. Това в действителност не е добре. Ще дадем всичко себе си Европейски Съюз да не не помни Балканите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР