Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс обяви, че

...
Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс обяви, че
Коментари Харесай

Латвия отсече: Прибалтийските страни никога не са влизали в СССР, бяха окупирани

Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс разгласи, че прибалтийските републики (Литва, Латвия и Естония) в никакъв случай не са влизали в Съюз на съветските социалистически републики, а са били окупирани от него.

По този метод реагира латвийският първи посланик на обява за независимостта на страните от Прибалтика в профила в " Туитър " на съветското външно министерство.

" В началото на 1990-те години страните от Прибалтика получиха самостоятелност. Това събитие породи вяра балтийските републики от Съветския съюз да се трансфорат в съвременни и демократични правови страни, само че за жалост това в никакъв случай не се случи ", се акцентира в обявата на съветското външно ведомство.

Според латвийския външен министър съветските дипломати лъжат.

" Тук в никакъв случай не е имало руски балтийски републики. Прибалтийските страни бяха окупирани от Съветския съюз според съглашението сред Хитлер и Сталин (пакта Рибентроп-Молотов от 23 август 1939 г.), а по-късно възвърнаха независимостта си и в този момент са съвременни, самостоятелни и правови страни. Има неистини, огромни неистини и туит на съветското външно министерство ", написа Ринкевичс в " Туитър ".

Посолството на Русия в Латвия също се намеси в разногласието, като означи, че не разбирали логиката на латвийския външен министър.

" Логиката е просвета. Тази теза, наподобява, не може да бъде оспорена. В нашия разноцветен свят обаче всичко е допустимо. Латвийска ССР не е съществувала - имало е " окупация ". Не можете да излезете, без първо да влезете ", написаха в страницата си във Facebook от съветското посолство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР