Министърът на външните работи на Иран обвини Израел за прекъсването

...
Министърът на външните работи на Иран обвини Израел за прекъсването
Коментари Харесай

Иран обвини Израел за Натанз, обеща да отмъсти на ционистите

Министърът на външните работи на Иран упрекна Израел за спирането на електрозахранването в нуклеарния обект Натанз , което е . Мохамед Джавад Зариф даде обещание Ислямската република да си " отмъсти на ционистите " и да размени развалените центрофуги в завода с по-добри, написа " Таймс ъв Израел ".

Коментарите на Зариф са направени по време на срещи на Националната комисия по сигурността към иранския парламент.

" Ционистите желаят да си отмъстят на иранския народ за сполучливото повдигане на репресивните наказания ", сподели Зариф и акцентира: " Но ние няма да им позволим и ще отмъстим на ционистите ".
 Мосад стои зад офанзивата по Иран, върнала нуклеарната стратегия с 9 месеца обратно
Мосад стои зад офанзивата по Иран, върнала нуклеарната стратегия с 9 месеца обратно

Ще отнеме минимум 9 месеца да се възвърне производството в Натанз

Министърът счита, че Израел се пробва да блокира анулацията на интернационалните наказания против Иран , само че " ционистите ще получат своя отговор при по-нататъшния нуклеарен прогрес ".

Той изясни, че по-старите центрофуги от първо потомство, , могат да бъдат сменени от по-нови, по-добри машини.

" Ако си мислят, че нашата ръка на договарянията е отслабена, това ще укрепи позицията ни. Преговарящите страни би трябвало да са наясно, че в случай че те са се изправили пред цех за обогатяване с първо потомство центрофуги, в този момент Натанз може да бъде единствено с съвременни центрофуги ", акцентира министърът.

Топ иранският посланик също сподели пред депутатите, че е нужна по-добра отбрана на секретните обекти, с цел да се предотвратят сходни произшествия в бъдеще.
 Иран подозира терористичен акт зад повредата в нуклеарния цех в Натанз
Иран подозира терористичен акт зад повредата в нуклеарния цех в Натанз

Това бил опит на враговете на Иран да спрат нуклеарния прогрес на страната

В неделя израелски и американски медии, базирайки се на разследващи източници, оповестиха, че спиране на електрозахранването в Натанз е предизвикало големи вреди по центрофугите и е върнало иранската стратегия за обогатяване на уран с минимум 9 месеца.

В същото време Иран назова

Говорител на Министерството на външните работи на Иран съобщи на брифинг, че случаят може да се схване като " акт против човечеството ".

" Няма замърсяване или потърпевши, само че можеше да аргументи злополучие . Може да се преглежда като акт против човечеството ", означи представителят.

Висши израелски представители намекнаха, че Израел стои зад офанзивата. " Ню Йорк таймс " цитира американски и израелски разузнавачи, които удостоверяват, че зад офанзивата стои Мосад.
 Иран оповестява за
Иран оповестява за " случай " в нуклеарния си цех в Натанз

Само часове след стартирането на нови центрофуги за обогатяване на уран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР