Министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Мария

...
Министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Мария
Коментари Харесай

Хърватка бе избрана за генерален секретар на Съвета на Европа

Министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Мария Пейчинович Бурич бе определена през вчерашния ден за общоприет секретар на Съвета на Европа за пет години, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Тя завоюва гласуването в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа със 159 от общо 268 гласа, побеждавайки белгийския външен министър Дидие Рейндерс, събрал 105 гласа, посочи ръководителят на ПАСЕ Лилиан Мори Паские.

Тя ще поеме поста на 18 септември от някогашния норвежки министър председател Турбьорн Ягланд, първия общоприет секретар на основаната преди 70 години паневропейска организация за отбрана на човешките права и демокрацията, избран отново за втори мандат.

Вчера участниците в сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа утвърдиха резолюция, която удостоверява в цялостен размер пълномощията на съветската делегация. За приемането на документа гласоподаваха 116 парламентаристи, срещу - 62, а 15 се въздържаха. След гласуването на резолюцията украинската делегация напусна ПАСЕ. Въпросът за по-нататъшното участие на Украйна в ПАСЕ ще бъде решен от новия състав на украинския парламент, сподели ръководителят на делегацията Володимир Ариев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР