Mинистърът на външните работи Дмитрий Кулеба призова Берлин да достави

...
Mинистърът на външните работи Дмитрий Кулеба призова Берлин да достави
Коментари Харесай

Украйна: Германия губи време с решението за ракети Taurus

Mинистърът на външните работи Дмитрий Кулеба прикани Берлин да достави на Украйна ракети с огромен обхват " Taurus " по време на изненадващото посещаване в Киев на немския външен министър Аналена Бербок.


Тя даде обещание непоколебима поддръжка и похвали напредъка на Украйна към участие в Европейски Съюз, само че Кулеба съобщи, че Германия би трябвало да форсира вземането на решение за доставка на ракети.

" Не разбирам за какво губим време ", съобщи Кулеба на конференция с Бербок, съобщи Агенция Франс Прес.

" А можехме да реализираме повече и да спасим живота на повече украински бойци и цивилни, в случай че към този момент имахме " Taurus ", добави той.

Украинските сили започнаха контраатака против укрепените съветски позиции през юни, само че напредъкът беше муден.

Киев се обръща към западните си съдружници с молба за даване на изтребители и ракети, които могат да поразяват цели по-дълбоко в следената от Русия територия.

" Уважаваме вашите процедури, само че от всичко, което знаем за " Taurus ", няма нито един справедлив мотив да не го създадем ", сподели Кулеба, визирайки решението на Берлин за доставка на оръжията.

Германия, която е основен политически и боен покровител на Украйна, съобщи танкове " Леопард 2 " и системи за противовъздушна защита.

По отношение на " Tauras " Бербок съобщи: " Както и при предходните ни доставки, всички тези въпроси би трябвало да бъдат решени. "

При четвъртото си посещаване след нахлуването на Русия през февруари 2022 година Бербок съобщи, че Германия " няма да се откаже от поддръжката си " за Украйна.

Англия и Франция доставиха на Украйна своите ракети с отдалечен обхват Storm Shadow и SCALP, които съгласно Киев са нужни за спиране на съветските линии за доставки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР