Министърът на туризма Зарица Динкова обяви, че не вижда причина,

...
Министърът на туризма Зарица Динкова обяви, че не вижда причина,
Коментари Харесай

Министър Динкова: В една лодка сме с ресторантьорите и се опитваме да осигурим по-добър сезон

Министърът на туризма Зарица Динкова разгласи, че не вижда причина, поради която би трябвало да си подаде оставката. В ефира на „ bTV “ тя напомни, че като министър би трябвало да бъде балансьор сред ползите на потребителите и бизнеса. Тя добави:

„ В една лодка сме с ресторантьорите и се опитваме да осигурим по-добър сезон в пика на лятото. Ресторантьорският бизнес е част от този артикул, само че той е един по-голям артикул, в който е концентриран трудът на доста хора, и би трябвало да се показа общата цел както за бизнеса, по този начин и за страната по най-хубавия метод. “

Припомняме, че поради проблем със скъпи пържоли /3 против 500 лева/, от които се оплака клиент във варненски ресторант, породиха обвинявания сред ресторантьорските организации и отрасловия министър. Стигна се до там, че ресторантьорите желаеха оставката й.

Държавата прави вложения в подпомагането на бизнеса и чака някаква възвръщаемост повишение на качеството , разяснява още министърът. Тя добави, че работи добре с туристическия отрасъл по това да се популяризира родното Черноморие.

„ Браншът е извънредно значим и страната го подтиква, само че отношението е извънредно значимо. Ние в този бизнес продаваме отношение, продаваме прекарване. Все повече и повече екскурзиантът е странник – той търси точно това прекарване и го търси положително. Дори и най-екстремните туристи желаят прекарването им да е положително. Затова би трябвало да се опитваме да изградим един положителен имидж. В ресторантьорския бранш главните герои са майсторите-готвачи “ , разяснява още тя.

Министърът е безапелационна, че България има огромен капацитет , привлекателна география и има какво да предложи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР