Министърът на туризма Николина Ангелкова си върна контрола върху отдаването

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова си върна контрола върху отдаването
Коментари Харесай

Ангелкова си върна контрола върху плажните концесии

Министърът на туризма Николина Ангелкова си върна контрола върху отдаването на плажовете на концесия, откакто в четвъртък депутатите утвърдиха дефинитивно на второ четене поправките в Закона за концесиите, от чийто обсег се изваждат пясъчните линии и отдаването им за частно стопанисване се връща в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

" Смятам, че актуалният ред, който е по Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, който се прилагаше 2018 година, изцяло дава отговор на това, обвързвано с предмета и обекта на морските плажове. Изключително са засилени условията във връзка с околната среда ", сподели след гласуването Ангелкова пред публицисти..

Тя увери, че процедурата по отдаване на морските плажове на концесия е извънредно транспарантна. Всички изискания ще се разгласяват на уеб страницата на Министерство на туризма, в това число и документите. Всеки, който има право и има предпочитание да взе участие в тази процедура, ще го направи, съобщи министърът. " С прехвърлянето на концесиите към Министерство на туризма сме основали специфична методика, която да дефинира минималното концесионно заплащане ", сподели още Ангелкова.

По думите ѝ възлагането на концесия по Черноморието ще се приближава оптимално до разпоредбите, написани в закона за концесиите, само че съобразени със характерните наложителни действия по морските плажове и даването на спомагателни услуги.

Депутатите от НФСБ, чийто водач Валери Симеонов постоянно имаше дрязги с Ангелкова, до момента в който беше вицпремиер, виновен за туризма, не поддържаха текстовете. Според тях контролът ще е лекомислен, а плажовете ще се подаряват на близки до властта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР