Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с министъра
Коментари Харесай

Министър Ангелкова разговаря с египетския си колега за насърчаване на туристическия обмен

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с министъра на туризма на Арабска република Египет доктор Рания Ал Машат. Двете разговаряха в границите на интернационалното туристическо ревю World Travel Market (WTM) в Лондон. Основен фокус на полемиката бе разискването на ограничения, с които да се насърчи туристическият продан сред двете страни.

Обсъжда се организацията на публично посещаване в Египет, в което да се включат представители на държавната администрация, на българския туристически бизнес и локалната власт, съобщи министър Ангелкова. Очаква се да бъдат извършени B2B срещи сред делегати от двете страни, на които да се разясняват начинания за повишение на пътуванията в България и Египет. Работната аудиенция ще е в продължение на подписания през месец май в България Меморандум за съгласие сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Арабска република Египет.

Министър Ангелкова и доктор Рания Ал-Машат дискутираха и опциите за образуване у нас на Българо-египетски туристически конгрес, в който да вземат участие представители на сектора от двете страни. На срещата министър Ангелкова сложи въпроса за основаване и на взаимна работна група, чиято първа сесия да се организира в България през идната година. По този метод ще се задълбочи съдействието и ще има опция за продан на опит и положителни практики, които способстват за устойчивото развиване на туризма.

В рамките на работното си посещаване в Лондон министър Ангелкова се срещна и с министъра на туризма на Република Гърция господин Хари Теохарис.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР